Gemeente Leeuwarden verbaasd: "Maar moed geven we niet op"

19 oktober 2018, 16:12   Bijgewerkt: 19 oktober 2018, 16:43

De gemeente Leeuwarden heeft met verbazing kennis genomen van het nieuws dat ROC Friese Poort afziet van vestiging in het nieuwe Cambuurstadion. De school kwam vrijdagochtend met de mededeling dat het zich terugtrekt als potentiële huurder. Het terugtrekken van één van de hoofdhuurders is een bom onder de stadionplannen van SC Cambuur.

Namens de gemeente Leeuwarden zegt wethouder Henk Deinum (PvdA) vrijdagmiddag op een speciaal ingelaste persconferentie dat er een 'enorme hobbel' is ontstaan in het Cambuur-dossier. Het ROC beweert dat de gemeente de kosten voor tijdelijke vervangende huisvesting voor haar rekening zou nemen. Deinum weerspreekt dat die afspraken zijn gemaakt.

Trekt de ROC zich definitief als potentiële huurder, dan is de kans aanwezig dat het stadionplan geen doorgang kan vinden. "We beraden ons hoe we nu verder gaan. De moed geven we niet op", aldus Deinum. "We hopen dat we door kunnen gaan, maar daar valt nu niets over te zeggen. We gaan nu kijken hoe we in het dossier een stap kunnen nemen en hopen dat we alsnog kunnen doorgaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen