Van Wijk zegt bedreigd te zijn door zaakwaarnemer Bayat

19 oktober 2018, 21:23

Een opvallende onthulling van Dennis van Wijk, de voormalig trainer van KV Mechelen. De Nederlandse oefenmeester zegt in het verleden te zijn bedreigd door Mogi Bayat, één van de zaakwaarnemers die is opgepakt in het Belgische fraude- en matchfixingschandaal. In 2012, nadat hij met Sporting Charleroi promoveerde, zou hij bedreigd zijn door de voetbalmakelaar.

"Ik ben nooit benaderd door louche figuren en heb met niemand een band. Ik ben compleet onafhankelijk. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan, want je wordt ook lijfelijk bedreigd. Ik heb dat zelf ook meegemaakt. Het is zo dat ik bij een club ontslagen werd waarna ik uit venijnigheid zei: 'Ik ga zorgen dat de andere club nu gaat promoveren'. Ik werd dan gebeld door die Sporting Charleroi nadat ik bij Bergen om onduidelijke redenen werd ontslagen en we zijn effectief kampioen geworden. Toen werd ik lijfelijk bedreigd", vertelt Van Wijk bij het televisieprogramma Play Sports.

"Bayat zei dat hij me kapot ging maken en dat hij mijn carrière zou dwarsbomen. Ik kan dus ergens wel begrijpen dat sommige mensen niet met de intimidatie – die ze over zich heen krijgen - overweg kunnen", gaat de coach verder. Naast Bayat werden ook zaakwaarnemers Dejan Veljkovic, Karim Mejjati en Dragan Siljanoski aangehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen