Gisteren gemist: Memphis trefzeker, vijfklapper voor Jovic

20 oktober 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 19 oktober.

Scorende Memphis boekt zege met Olympique Lyon

Memphis Depay was vrijdagavond voor het eerst in twee maanden weer trefzeker voor Olympique Lyon in de Ligue 1. Met een laat doelpunt zorgde de Nederlandse aanvaller ervoor dat zijn team het duel met Olympique Nîmes met 2-0 won. Door de zege stijgt de club uit Lyon naar de derde plaats.

Vijfklapper Jovic helpt Eintracht aan monsterzege

Luka Jovic (20) heeft vrijdagavond de wedstrijd van zijn leven gespeeld. De Servische aanvaller van Eintracht Frankfurt maakte tegen Fortuna Düsseldorf liefst vijf doelpunten en hielp zijn ploeg daarmee aan een klinkende 7-1 zege. Mede-aanvaller Sébastien Haller nam de andere twee goals voor zijn rekening.

Deportivo Alavés verrassende koploper Primera División

Deportivo Alavés mag zich voor in elk geval één avond koploper van de Spaanse competitie noemen. De Baskische formatie nam vrijdagavond de koppositie van Sevilla over door met 0-1 te winnen van Celta de Vigo. Pina kroonde zich tot matchwinner.

'Man City overweegt bod van zeventig miljoen op De Jong'

Manchester City lijkt serieus in de race voor de handtekening van Frenkie de Jong. De Engelse grootmacht wordt al geruime tijd in verband gebracht met de 21-jarige Ajacied, maar het Algemeen Dagblad weet het nu zeker: De Jong is één van de 'top transfer targets' van de regerend Engels kampioen. De club zou een bedrag van liefst zeventig miljoen euro over hebben voor De Jong.

Pro League vraagt om applaus en erehagen voor arbiters

De Belgische Pro League hoopt dat de scheidsrechters het komende weekend een hart onder de riem wordt gestoken. Het fraude- en matchfixingschandaal houdt het Belgische voetbal inmiddels zo'n tien dagen in de greep. Het komende weekend staat de eerste speelronde op het programma sinds de bom barstte.

Go Ahead alleen aan kop na zege op Almere City en remise Sparta

Go Ahead Eagles gaat weer alleen aan kop in de Eerste Divisie. De ploeg van John Stegeman maakte het zichzelf onnodig moeilijk op bezoek bij Almere City, maar won de absolute topper wel vrijdagavond. Sparta Rotterdam liet op bezoek bij mededegradant Roda JC twee punten liggen, waardoor Kowet weer alleen bovenaan staat. Verder kwam Calvin Stengs weer in actie en zagen we ook een glimp van de kwaliteiten van Maximiliano Romero.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen