Feyenoord City dreigt te mislukken nu gemeente garantie weigert

20 oktober 2018, 09:29

Feyenoord wil vanuit een nieuw stadion de garantie voor jaarlijks 25 miljoen euro in het laatje, anders gaat de bouw wat de club betreft niet door. "Dan maar geen nieuw stadion", stelt algemeen directeur Jan de Jong. Maar de gemeente is niet voornemens in te stemmen met die eis. "Stel dat de opbrengsten achterblijven, dan zou het volgens de normen van het Europees Parlement in Brussel toch klassieke staatssteun zijn?", zegt wethouder Adriaan Visser.

Het is de bedoeling dat Feyenoord City in 2023 aan de Maas wordt opgeleverd. De weg er naartoe is al uitgegroeid tot een hoofdpijndossier, maar volgend jaar moet er dan eindelijk een definitief besluit komen. "We hopen jaarlijks zestig miljoen euro binnen te halen met de verkoop van kaarten, seizoenkaarten, business-seats en business-units", geeft De Jong aan in De Volkskrant. "Niemand anders dan de voetbalclub draagt daar de verantwoordelijkheid voor. Daar vraagt Feyenoord 'slechts' 25 miljoen van terug in de vorm van een jaarlijkse garantie. Je zou kunnen zeggen: van geld dat we zelf inbrengen. Het is geen subsidie!"

Die woorden staan haaks op de mening van Visser, die als wethouder financiën van de gemeente Rotterdam in zijn portefeuille heeft. "Noem mij één onderneming die gegarandeerd haar geld krijgt voor zij heeft gepresteerd. Eigenlijk zegt Feyenoord nu: de Rotterdammers moeten meebetalen aan de salarissen van onze spelers. Dat argument zou ik als directeur van Feyenoord niet gebruiken."

Feyenoord ziet graag andere afspraken met de gemeente. Als dat niet lukt, dreigen ook deze plannen te mislukken. "Er is geen plan B - ja, de huidige Kuip. Als Feyenoord die wil renoveren? Be my guest, de banken en de gemeente zullen er geen cent in steken", is Visser duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen