Gevolgen desastreus: zonder Friese Poort geen Cambuurstadion

20 oktober 2018, 10:46

De gevolgen van het afhaken van ROC Friese Poort in de plannen voor een nieuw Cambuurstadion zijn desastreus. In het huidige concept en met de recente ontwikkelingen, is een nieuwe thuishaven voor SC Cambuur niet te realiseren. "En er is geen tijd om op korte termijn een vervangende huurder voor Friese Poort te vinden", aldus Hessel Meijer, directeur van ontwikkelaar Wyckerveste.

"Het plan voor het stadion kon wel uit, maar veel rek zat er niet in. Het wegvallen van welke partij dan ook, zou een probleem opleveren. Friese Poort was niet alleen financieel belangrijk, maar had ook voor het totaalplan waarde", vertelt Meijer in de Leeuwarder Courant. "Door de jeugd die naar het gebied zou komen, de reuring die dat met zich meebrengt, de verbinding tussen stagiaires en de bedrijven in het gebied. Dat is ook in het concept niet zomaar te vervangen."

Friese Poort maakte vrijdag bekend dat het terugtrad in de plannen voor een nieuw Cambuurstadion. Het opleidingscentrum wijst naar de gemeente, dat afspraken over kosten voor tijdelijke huisvesting niet na zou komen. Meijer: "Het kan toch niet zo zijn dat een probleem met tijdelijke huisvesting het einde betekent van dit project waar we al vijf jaar aan werken? Dit had ik niet verwacht nadat we al zoveel hobbels hadden genomen."

Gemeente Leeuwarden reageerde verbaasd op het besluit van Friese Poort. Cambuur dreigt door het spelletje welles-nietes slachtoffer te worden. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340222/cambuur-uitermate-teleurgesteld-door-bom-onder-stadionplannen/,_blank,Bij de Eerste Divisie-club zijn ze dan ook erg teleurgesteld].

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen