Transferweekje: Frenkie de Jong, Arias en ongelukkige Room

20 oktober 2018, 13:33

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over een paar maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Frenkie de Jong 'top transfer target' van Manchester City

Dat Frenkie de Jong op menig lijstje staat van Europese (top)clubs is publiek geheim. Real Madrid, Tottenham Hotspur en meermaals FC Barcelona kwamen al voorbij in de wandelgangen. Manchester City voegt zich bij dit rijtje: The Citizens hebben de 21-jarige Ajacied omcirkeld als 'top transfer target', meldde het Algemeen Dagblad. De kampioen van Engeland zou een bod overwegen en bereid zijn zeventig miljoen euro te betalen aan Ajax. Haast heeft City nog niet, tenzij de interesse van andere clubs concretere vormen aan gaat nemen. [a,https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-6296137/Manchester-City-line-70m-raid-Holland-ace-Frenkie-Jong.html,_blank,The Daily Mail] ondersteunt het verhaal van het AD. De Engelse krant weet dat Manchester City de Ajacied ziet als opvolger van de 33-jarige Fernandinho, die zijn beste dagen als voetballer achter de rug heeft. 

{image[329661][right-half][]}Trouwe Zoet zit Room dwars

Dat Jeroen Zoet PSV tegen de verwachting in trouw bleef, was een streep door de rekening voor Eloy Room (29). Een jaar eerder verruilde Room Vitesse voor PSV, met het perspectief dat hij Zoet kon opvolgen in Eindhoven. Maar twee transferwindows verder zit Zoet nóg steeds bij PSV. Rooms zaakwaarnemer Khalid Sinouh denkt ook dat de eerste doelman van PSV nog langer in het Philips Stadion blijft. "Als Zoet niet vertrekt, wordt het wellicht tijd voor Eloy om verder te kijken", liet Sinouh deze week weten aan Voetbal International. Room, die over een aflopend contract beschikt, gaat met zijn belangenbehartiger luisteren wat PSV wil. "Wij hebben geen haast en daarna gaan we kijken waar Eloy zijn carrière kan voortzetten. Alle opties houden we open."

Chelsea maakt haast met Hazard

Chelsea is er alles aan gelegen om Eden Hazard op Stamford Bridge te houden: The Blues willen van hem de bestbetaalde speler ooit uit de clubhistorie. Chelsea heeft ook enige haast om de contractonderhandelingen te starten. Real Madrid ligt op de loer en Hazard flirtten meermaals openlijk met de Koninklijke. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Chelsea de eerste contacten gelegd om de gesprekken op te starten. Dat de 27-jarige Belg achttien miljoen euro per jaar kan verdienen, is giswerk. Over bedragen is nog helemaal niet gesproken. Chelsea zal Hazard in ieder geval moeten paaien, want de regie is in handen van de Rode Duivel zelf. Over twintig maanden loopt zijn contract af en kan Hazard à la Thibaut Courtois de clubs tegen elkaar uitspelen. Een nieuw opbodspelletje tussen Chelsea en Real Madrid lonkt.

{image[326117][right-half][]}Arias alsnog naar Napoli?

Santiago Arias wordt alweer in verband gebracht met een volgende transfer. De Colombiaan verliet PSV afgelopen zomer na jaren trouwe dienst voor Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad wil het echter niet vlotten met de rechtsback. De start was al moeizaam met een ribblessure, maar Diego Simeone heeft ook een fitte Arias niet nodig. Slechts drie keer mocht hij opdraven voor los Colchoneros. Juanfran krijgt de voorkeur en dat heeft Napoli maar al te goed in de smiezen. i Partenopei zat in de laatste transferwindow lang serieus op het vinkentouw, maar kreeg het nakijken van Atlético. Volgens Corriere dello Sport brengt Arias' huidige situatie Napoli opnieuw in de verleiding.

Milan wil alweer af van Bakayoko

Tiemoue Bakayoko blijft maar aanmodderen. Ook bij als Chelsea-huurling bij AC Milan aardt de 24-jarige middenvelder maar moeilijk. Amper tweehonderd minuten heeft Bakayoko in de benen. Niet vreemd dat Corriere dello Sport en ook The Sun deze week schreven dat Milan hem in januari terug wil sturen naar Stamford Bridge. Natuurlijk werden deze verhalen ontkend. Milan zou juist gelukkig zijn met Bakayoko en de Fransman geniet zelf ook met volle teugen in de Italiaanse modestad. Dat is dan niet gestaaft op de speeltijd. Gennaro Gattuso zou hem niet geschikt vinden voor het Italiaanse voetbal. En bij Chelsea vonden ze hem ook al ongeschikt. Haalt de man die AS Monaco ooit veertig miljoen euro opleverde ooit nog zijn oude niveau?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen