Stengs na 14 maanden terug: "Bij mij overheerst blijdschap"

20 oktober 2018, 11:38

Dat Jong AZ gelijkspeelde bij hekkensluiter FC Dordrecht (1-1) is bijzaak voor Calvin Stengs. Het AZ-talent maakte veertien maanden na zijn zware knieblessure zijn eerste officiële minuten. "De 1-1 is prima, maar bij mij overheerst de blijdschap dat ik zestig minuten heb kunnen spelen en hoe ik uit de wedstrijd ben gekomen", blikt de buitenspeler terug.

Stengs was ook meteen van waarde voor Jong AZ. Hij verdiende in de eerste helft de penalty, die Ferdy Druijff benutte. "Ik kreeg de bal van Tijjani Reijnders, dribbelde op de man af en maakte een schijnbeweging in de zestienmeter", vertelt Stengs tegen de NOS. "Daar werd ik licht vastgehouden en de scheidsrechter gaf een penalty. Ik maakte wel even een vuistje, zo van: dit is wel lekker. Maar ik wil nog steeds meer."

Voor Stengs stortte vorig jaar in augustus zijn wereld in toen hij tegen PSV met een gescheurde kruisband van het veld moest. Na de operatie in het Amerikaanse Pittsburgh en de lange revalidatie in Wijdewormer speelt Stengs weer klachtenvrij. Dat zijn knie is ingetapet, is bijgeloof. "Misschien zit nog in mijn hoofd dat ik denk dat het helpt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen