Weghorst scoort, rood voor Robben en Bayern München wint

20 oktober 2018, 17:24

Het duel tussen VfL Wolfsburg en Bayern München was op voorhand al een interessant duel vanwege het meespelen van Wout Weghorst en Arjen Robben. De landgenoten stonden in de tweestrijd in de spotlights: Weghorst scoorde, maar kon niet voorkomen dat Bayern weer eens won. Dat deed Der Rekordmeister ondanks een rode kaart voor Robben.

VfL Wolfsburg – Bayern München: 1-3

Zelden zal Bayern München zo gehunkerd hebben naar een overwinning. De Duitse grootmacht won de laatste vier wedstrijden niet en daardoor was de kritiek in de pers niet mals. Tegen Wolfsburg leek er na vijftig minuten niets aan de hand, want dankzij Robert Lewandowski stond Der Rekordmeister met 0-2 voor. Plots kreeg Arjen Robben zijn tweede gele kaart na een overtreding (de eerste gele prent kreeg de 34-jarige voor een schwalbe) en wankelde Bayern weer.

Zeker toen Wout Weghorst op knappe wijze de 1-2 aantekende, leek het nog even penibel te worden voor de equipe uit München. James Rodriguez maakte aan alle spanning een eind door de 1-3 te maken in de slotfase. Zodoende won Bayern weer eens en is de rust bij de grootmacht weer voor even wedergekeerd.

VFB Stuttgart – Borussia Dortmund: 0-4

Koploper Borussia Dortmund had slechts een kwart wedstrijd nodig om thuisploeg Stuttgart de wil op te leggen. Dankzij Jadon Sancho, Marco Reus en een prachtige stift van Paco Alcácer stond het na 25 minuten al 0-3 op bezoek bij Stuttgart. De lijstaanvoerder kwam vervolgens niet meer in de problemen, scoorde via Maximilian Philipp zelfs de vierde treffer en blijft daardoor nog minimaal een week de koploper in de Bundesliga.