City haalt uit en is koploper, Spurs klaar voor PSV

20 oktober 2018, 17:54

Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League. De regerend landskampioen won met afgetekende cijfers (5-0) van Burnley en wipt daardoor over Chelsea heen. De club uit Londen verspeelde eerder vandaag al punten dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Manchester United. PSV-opponent Tottenham Hotspur won met minimale cijfers van West Ham United.

Manchester City – Burnley: 5-0

Bijna zoals gewoonlijk had Manchester City geen probleem met een PL-opponent. De manschappen van Pep Guardiola hadden niets te duchten van Burnley, dat hoopte om een stunt om aan te sluiten bij de middenmoot. Die stunt zat er in Manchester geen seconde in. Via Sergio Agüero kwam na een ruim kwartier voetballen op voorsprong. Pas in de tweede helft werd de score opgevoerd. Via Bernardo Silva, Fernandinho, Riyad Mahrez en Leroy Sané stokte de stand bij 5-0. De tweede treffer was een opvallende: Sané ging neer, waarna Burnley wachtte op het fluitsignaal voor het geven van een penalty. Die kwam er niet, waardoor Silva de 2-0 kon maken. Het was voor Guardiola en co ruim voldoende om de koppositie weer van Chelsea over te nemen. Zij lieten eerder vandaag punten liggen tegen Manchester United.

West Ham United – Tottenham Hotspur: 0-1

De Londenaren hadden het lastig op bezoek bij West Ham United. Tottenham, dat keurig bovenin meedraait in de Premier League en het aankomende week opneemt tegen PSV in de Champions League, stond geregeld onder druk. Toch kwam het vlak voor rust dankzij Erik Lamela op voorsprong. Vervolgens hield Spurs dankzij enkele reddingen van Hugo Lloris stand en daardoor blijft het in het spoor van onder meer Chelsea en Manchester City. 

Overige uitslagen:

Newcastle United – Brighton & Hove Albion: 0-1

Cardiff City – Fulham: 4-2

Wolverhampton Wanderes – Watford: 0-2

Bournemouth – Southampton: 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen