Henry-effect blijft uit bij verliezend AS Monaco

21 oktober 2018, 17:01

Met Thierry Henry als nieuwe coach heeft AS Monaco wederom een wedstrijd in de Ligue 1 verloren. De kwakkelende grootmacht ging voor de zesde keer dit seizoen onderuit in de competitie. Ditmaal was Strasbourg met 2-1 te sterk.

De oud-topspits volgde ruim een week geleden de ontslagen Leonardo Jardim op. Onder leiding van de Fransman moet Monaco de weg naar boven zien te vinden. De eerste negen potjes leverden slechts zes punten op, waardoor de beschamende achttiende stek vooralsnog de plaats op de ranglijst is.

In de eerste wedstrijd met Henry langs de lijn kwam daar nog geen verandering in. Na een kwartier zorgde Adrien Thomasson met een goal voor de voorsprong voor Strasbourg. Een nieuwe dreun voor Monaco leek in de maak en het ging er voor Henry en zijn mannen alleen maar slechter uit zien toen Samuel Grandsir halverwege de tweede helft met rood moest vertrekken.

In het restant van het duel ging Monaco aanvallender spelen om alsnog een resultaat uit het vuur te slepen. Dat gebeurde niet, want Lebo Mothiba maakte in de slotfase de 2-0. Een benutte pingel van Youri Tielemans in de blessuretijd kwam te laat voor een comeback.

Door de verliespartij blijft de positie van Monaco op de ranglijst penibel. Aan Henry de taak om de komende weken weer punten te pakken voor de landskampioen van twee seizoenen geleden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen