Van den Brom spreekt van 'lullige nederlaag' in Utrecht

21 oktober 2018 – AZ verloor zaterdagavond tegen FC Utrecht (2-1) voor de tweede keer op rij, maar John van den Brom is geen ontevreden trainer. De 52-jarige oefenmeester zag zijn ploeg in De Galgenwaard de wedstrijd domineren. In de tweede helft jaagde AZ op de winnende goal, maar kreeg het vlak voor tijd het deksel op de neus.

Van den Brom spreekt van 'lullige nederlaag' in Utrecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Twee minuten voor tijd verschalkte Ricardo van Rhijn zijn eigen doelman, waardoor AZ niet eens één punt aan de wedstrijd overhield. "We hadden absoluut meer verdiend dan deze lullige nederlaag", treurt Van den Brom in gesprek met NH Nieuws. Ondanks het tegenvallende resultaat, is de trainer tevreden. "Ik heb een AZ gezien wat heeft gestreden van het begin tot het eind."

Zijn spelers vergaten zichzelf te belonen, zegt Van den Brom. "De tweede helft was heel goed. Die goal moet vallen, daar hebben we de kansen voor gehad en die moet je dan benutten. Je hebt de tegenstander bij de strot en dan moet je doorpakken", vervolgt de trainer. AZ is door het derde puntenverlies op rij definitief de aansluiting met de top van de competitie verloren en staat nu vijfde.

De komende weken speelt AZ tegen sc Heerenveen (thuis), De Graafschap (thuis) en ADO Den Haag (uit). "Dit is een heel goede basis om door te gaan. We hebben een klap gehad in Amsterdam. Dan is de vraag hoe gaan de jongens gaan domineren. Ondanks de nederlaag denk ik dat je hier veel uit kan halen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd