Van Bronckhorst is deels tevreden en blij voor Jørgensen

21 oktober 2018, 16:59   Bijgewerkt: 21 oktober 2018, 17:42

Giovanni van Bronckhorst zag zondagmiddag veel goede dingen bij Feyenoord. De coach was bijvoorbeeld lovend over de eerste helft van de Rotterdammers, maar vond het verval in de tweede helft te groot. Wel was hij blij dat aanvaller Nicolai Jørgensen na zijn blessure zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. "Hij was echt op zoek naar die goal", aldus de oefenmeester.

Na de 3-0 overwinning op PEC Zwolle was Van Bronckhorst blij met het vertoonde spel voor de pauze. "Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de eerste helft. We hebben veel kansen gecreëerd en hadden het duel toen al moeten beslissen", analyseerde de coach op het clubkanaal van de Rotterdammers. "Na de rust waren we de controle kwijt, met name door de veldbezetting als we de bal niet hadden. Het doelpunt van Steven was bevrijdend, maar we hadden er ook een tegen kunnen krijgen." In het tweede bedrijf waren de bezoekers namelijk sterker dan Feyenoord.

Verder was Van Bronckhorst blij voor Jørgensen, die zijn eerste doelpunt maakte van het seizoen. "Ik ben blij voor Nico, die echt op zoek was naar een goal", aldus de coach over het doelpunt. In de slotfase wilde de Deen graag naar de kant, maar hij moest blijven staan van zijn caoch. "Extra minuten maken hem alleen maar sterker. In deze fase moet hij minuten maken. Als je vermoeid raakt en je gaat door, dán word je sterker."

Steven Berghuis moest een kwartier voor tijd wél naar de kant. Van Bronckhorst denkt dat de blessure enigszins meevalt en dat de buitenspeler voor komend weekend in De Klassieker tegen Ajax beschikbaar is. "Ik verwacht niet dat het ernstig is, maar het is nog even afwachten", hield 'Gio' nog wel een slag om de arm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen