Van 't Schip baalde van angstig PEC Zwolle in de eerste helft

21 oktober 2018, 18:07

John van 't Schip vond dat PEC Zwolle te angstig speelde in De Kuip zondagmiddag. Tegen Feyenoord opende de ploeg zonder geloof en werd het voor rust compleet overlopen door de Rotterdammers. "Een tegenstander als Feyenoord ruikt bloed als je angst hebt. Dan zie je dat ze goed kunnen voetballen", oordeelde de coach.

Vito van Crooij en aanvoerder Bram van Polen vielen vlak voor de aftrap nog uit bij het sowieso al gehavende PEC Zwolle, wat ook zeker niet bijdroeg aan het zelfvertrouwen van de ploeg. "Dat is natuurlijk geen ideale voorbereiding. Maar dat hoort erbij en dat mag geen excuus zijn", vond Van 't Schip tegenover De Stentor. "Je moet respect hebben, geen ontzag. Ik miste de overtuiging en brutaliteit aan het begin."

In de tweede helft kwam PEC Zwolle, ondanks dat het zelf niet scoorde en nog een goal moest incasseren, wel goed voor de dag. "Die overtuiging voor een resultaat willen we elke wedstrijd vanaf het begin zien. Meerdere spelers kregen kansen en hun keeper had een paar geweldige reddingen natuurlijk", aldus de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen