Internazionale in extremis langs Milan in 'derby della Madonnina'

21 oktober 2018, 22:30   Bijgewerkt: 21 oktober 2018, 22:35

Internazionale heeft in de derby van Milaan met moeite afgerekend met rivaal AC Milan. De ploeg met Stefan de Vrij binnen de lijnen was veel sterker dan de 'bezoekers', maar vergat het overwicht lang uit te drukken in de score. Totdat Mauro Icardi diep in blessuretijd helemaal vrij stond na een voorzet en binnen knikte: 1-0. Voor AC Milan betekent het verlies dat het voorlopig in het rechterrijtje staat, Inter sluit aan bij de Italiaanse top.

Qua sportieve relevantie staat Il derby della Madonnina al jarenlang niet meer bovenaan de lijst van de te volgen derby's en hoewel beide ploegen iets van herstel tonen de laatste seizoenen, was het zondagavond wederom geen wedstrijd die allesbeslissend zal zijn in de Italiaanse titelstrijd. Maar de sfeer en rivaliteit is het nog wel altijd een derby van het hoogste niveau. Voor Internazionale was het wel een kwestie van voorlopig aan of afhaken voor de plekken achter Juventus, voor de mannen van Gennaro Gattuso was het zaak om zo snel mogelijk het rechterrijtje uit te komen.

AC Milan kon er weinig tegenover zetten. De eerste serieuze kans was wel meteen raak: Mateo Musacchio werkte bij de tweede paal binnen, maar opnieuw werd de treffer afgekeurd. Net als bij Inter stond de doelpuntenmaker op het moment van doorkoppen namelijk buitenspel. Doelpunten werden er niet gescoord voor rust, gele kaarten wel. Lucas Biglia kreeg geel na een harde overtreding op Radja Nainggolan, die even later het veld moest verlaten.

Zodoende stijgt de club naar de derde plaats in de Serie A, terwijl AC Milan in het rechterrijtje blijft bungelen. Na het duel was de vreugde bij Luciano Spalletti groots, terwijl Gattuso geëemotioneerd het veld verliet. Een sfeer die alleen in een van de allermooiste derby's ter wereld vindt: Il derby della Madonnina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen