Van Hooijdonk: "Ben bereid om NAC Breda vanaf nu te helpen"

21 oktober 2018, 23:15

Het wordt steeds aannemelijker dat Pierre van Hooijdonk aan de slag gaat bij NAC Breda. De club en oud-profvoetballer hebben al meermaals gesproken over een functie voor de voormalig spits. Hoewel er nog geen akkoord is, heeft Van Hooijdonk wel laten weten graag iets te willen betekenen voor de club in nood. "In deze fase gaat het mij uiteindelijk niet om de titel van de functie", liet hij in het midden wat zijn rol gaat zijn in Breda.

Dat vertelde hij tijdens het programma Studio Voetbal. "Ik ben bereid om NAC Breda vanaf nu te helpen", zo bevestigde hij. Wat die rol precies gaat zijn, is nog onbekend. "Maar binnenkort hebben we weer een gesprek", aldus Van Hooijdonk, die aangaf dat er weinig budget is om te investeren in de spelersgroep. Dat dát wellicht wel nodig is om te overleven, ziet Pi-Air ook.

"Iedereen kan zien dat er te weinig kwaliteit is om te overleven in de Eredivisie", vindt hij. "Je hebt te weinig creativiteit en te weinig doelpunten op het veld. Dan kom je eigenlijk alleen uit bij Mitchell te Vrede. Hij en Mikhail Rosheuvel hebben in vergelijking met de rest een prima start en zijn in mijn ogen de twee die een voldoende scoren. Ook in de verdediging moet er wel wat gebeuren." Dat Van Hooijdonk daar een rol in gaat spelen, lijkt inmiddels dus wel zeker. Wanneer en in welke rol exact, zijn de enige vragen die nog open zijn.

Lees ook: NAC Breda ziet technische man in Van Hooijdonk

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen