Van Hanegem ziet 'pijnlijk verschil' tussen Ajax en Feyenoord

22 oktober 2018, 07:34

Willem van Hanegem vreest dat Feyenoord de komende speelronde een pak slaag krijgt van Ajax. Het verschil tussen beide teams is 'pijnlijk groot', zegt hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. De Kromme is onder de indruk van de Amsterdamse formatie, die dinsdag voor De Klassieker eerst nog de Champions League-wedstrijd tegen het Portugese Benfica speelt.

De Kromme zag Feyenoord afgelopen zondag tegen PEC Zwolle (3-0) een paar aardige dingen doen. "Dan is het leuk om naar te kijken. Maar wat ik echt niet snap: waarom kunnen ze dat nou niet eens een hele wedstrijd volhouden? Dat vind ik pijnlijk om te zien hoor. We speelden tegen PEC Zwolle dat ook nog eens een hoop spelers miste door blessures", aldus Van Hanegem, die het gevoel had dat Feyenoord bij een tegengoal als een kaartenhuis in elkaar had kunnen storten.

Van Hanegem houdt zijn hart vast voor komende zondag. "Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen. En Feyenoord hoeft echt niet te denken dat het een voordeel is dat Ajax eerst nog een wedstrijd in de Champions League speelt. Als je in vorm bent is het toch juist heerlijk om zoveel wedstrijden te spelen? Dan hoor ik mensen zeggen: ja, maar we staan maar twee puntjes achter op Ajax. Kom op zeg. Laten we alsjeblieft reëel zijn. Het verschil is gewoon pijnlijk groot."

Top twee

Niet alleen Ajax, ook PSV maakt dit seizoen indruk op Van Hanegem. De oud-voetballer vindt dat er niet geklaagd moet worden over de ontstane top twee. "Ajax doet het gewoon heel goed. Daar moeten we helemaal geen mitsen of maren bij zoeken. Toen Ajax in München tegen Bayern hartstikke goed speelde, hoorde je na afloop: ja maar Bayern is helemaal de weg kwijt. Daar kan ik dus niks mee. Ajax was gewoon heel goed. Punt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen