Emanuelson blij met vaste positie als linksbuiten bij Utrecht

22 oktober 2018 – Urby Emanuelson was in zijn profloopbaan kameleon van beroep en speelde vrijwel op alle posities op het veld. Onder Dick Advocaat is hij bij FC Utrecht echter geposteerd als hangende linksbuiten en op die plek doet hij het vooralsnog uitstekend. "Ik heb in vergelijking met vorig jaar wel een belangrijkere en vaste rol gekregen", erkent de oud-Ajacied.

Emanuelson blij met vaste positie als linksbuiten bij Utrecht

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In Amsterdam speelde hij ooit ook op die positie, maar bij alle andere clubs niet meer. "Ik vind het moeilijk, maar deze plek ligt me wel. Alleen bij Ajax heb ik op die plek gespeeld, verder nergens anders. Maar het is dus wel een positie die ik gewend ben. Ach, ik heb door al die jaren heen echt overal gespeeld. Dan kan deze plek er ook wel bij, toch?", glimlachte hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Bovendien gaat het niet onaardig. "Ik speel nu een aantal wedstrijden op deze manier en je merkt dat je erin groeit. Ik heb de vrijheid om tussen de linies de ruimte op te zoeken, om te kijken waar ik gevaarlijk kan worden. Aan de bal heb ik goede dingen laten zien en dat zijn wel de dingen die van mij verwacht worden." Afgelopen weekend lukte dat met een belangrijk doelpunt tegen AZ in elk geval wél.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd