Ajax verlengt het contract van aanvaller Dolberg tot 2022

22 oktober 2018, 13:48   Bijgewerkt: 22 oktober 2018, 15:46

Ajax heeft het contract van Kasper Dolberg met een jaar verlengd. De tot en met 2021 lopende verbintenis is door de Amsterdammers opengebroken en zij hebben daar een seizoen aan toegevoegd. Beide partijen zijn blij met het nieuwe contract. "We spraken al een tijdje over een nieuw contract en ik ben blij dat het rond is. Ik ben heel erg gelukkig bij Ajax", aldus de hoofdrolspeler.

De nog altijd pas twintigjarige spits is momenteel hard op weg naar zijn oude vorm, die hij voor het eerst toonde onder Peter Bosz. Hoewel hij de laatste seizoeen veelal met blessures kampte, is het vertrouwen van Ajax in de Deense goalgetter nooit minder groot geweest. Na het seizoen waarin Ajax de finale van de Europa League haalde, was er veel interesse voor Dolberg. Desondanks sloeg Ajax alle, soms zeer lucratieve, aanbiedingen af.

Na een seizoen vol blessureleed keerde Dolberg een maand geleden terug bij de eerste selectie en maakt sindsdien veel indruk in het team van Erik ten Hag. In vier Eredivisie-duels maakte hij drie doelpunten. Ook tegen sc Heerenveen was hij trefzeker, afgelopen weekend. "Ik heb het idee dat ik op de weg terug ben. Wat ik de laatste weken weer heb laten zien, moet ik nu doorzetten", zo laat hij weten. Concurrent Klaas-Jan Huntelaar heeft hij, in elk geval voorlopig, naar de bank verdreven.

Dolberg kwam in 2015 op zeventienjarige leeftijd over van het Deense Silkeborg IF. De aanvaller maakte op 26 juli 2016 zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Ajax-PAOK Saloniki (1-1). Tot dusver speelde hij 85 wedstrijden voor het eerste van Ajax en scoorde daarin 36 keer. Ook debuteerde hij voor de nationale ploeg van Denemarken: in de negen interlands kwam hij tot één treffer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen