MVV-bestuur en directie toont zich solidair met niet welkome fans

22 oktober 2018, 14:51

Het bestuur en de directie van MVV heeft zich solidair verklaard met de supporters van de club, die komend weekend niet welkom zijn bij Helmond Sport. Als de fans van de Limburgse club inderdaad niet mogen komen, gaan de directie en het bestuur ook niet richting Brabant. "Je kunt niet selectief zijn in je gastvrijheid. Onze supporters zijn de dupe van deze maatregel. Daar zijn we het absoluut niet mee eens. Wij staan als bestuur en directie achter hun", aldus voorzitter Marcel Jöris.

Op de clubsite laat MVV, dat eerder al openlijk aangaf het niet eens te zijn met de beslissing van Helmond Sport, weten de supporters te willen steunen. "MVV Maastricht vindt de maatregel die Helmond Sport meent te moeten treffen buitenproportioneel", duidt algemeen directeur Paul Penders. "Het feit dat er een, weliswaar 'verboden' vlag is meegenomen in het uitvak de laatste wedstrijd, mag géén reden zijn om deze wedstrijd geen supporters uit Maastricht toe te laten. De rellen die ná de wedstrijd plaats hadden tussen de Helmond-aanhang en politie waren géénszins een uitvloeisel van bovenstaande. Dat de hele wedstrijd vervolgens onder de loep wordt genomen door de lokale driehoek in Helmond is een prima zaak. Maar dat vervolgens deze beslissing volgt, éenzijdig genomen door de lokale driehoek en Helmond Sport maar zonder overleg met MVV Maastricht, vinden wij absoluut onterecht."

De afgelopen weken waren de fans van MVV al meermaals in het nieuws. Eerste waren er rellen na het bekerduel met FC Utrecht, waarna ze de toegang tot het treffen met Jong FC Utrecht werd ontzegd. Niet veel later werden een paar bussen met supporters vanuit Enschede [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/340029/vak-p-qua-supportersbeleid-al-naar-hoofdklasse-gedegradeerd/,_blank,teruggestuurd], omdat ze niet mee zouden hebben gewerkt aan een blaastest. De maatregel van Helmond Sport zal met dergelijke incidenten ongetwijfeld ook iets te maken hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen