Weergaloze Özil dirigeert Arsenal naar tiende zege op rij

22 oktober 2018, 22:52   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 07:47

Op de dag dat Arsene Wenger zijn 69ste verjaardag viert, heeft Arsenal laten zien dat het zonder de Fransman de weg omhoog echt heeft ingeslagen. Ondanks een moeizame start werd er thuis gewonnen met 3-1 van Leicester City. Dat was vooral te danken aan Mesut Özil, die werkelijk schitterende dingen liet zien. Door de tiende zege op rij staat Arsenal nu gedeeld derde.

Arsenal won de voorgaande negen wedstrijden (alle competities) allemaal en sloeg nadat de eerste twee duels verloren werden in de Premier League dus meteen de weg omhoog in. Trainer Unai Emery liet zien dat hij een uitstekende coach is en heeft maandagavond met zijn team weer bewezen dat Arsenal weer een ploeg is om rekening mee te houden. Er wordt gewonnen van Leicester, maar in het eerste gedeelte van de wedstrijd had de ploeg het nog lastig met Leicester.

Leicester had al vroeg een penalty moeten krijgen omdat Rob Holding de bal duidelijk met de hand beroerde bij een voorzet. Niet lang daarna werd het alsnog 0-1 en dat was verdiend te noemen. Een lage voorzet van Benjamin Chilwell werd door Héctor Bellerín in het eigen doel gewerkt. Bernd Leno, die verder goed keepte, had het nakijken. Nog voor de rust trok Arsenal het initiatief naar zich toe en dat leidde tot de gelijkmaker. Aanvoerder Özil stuurde een teruggetrokken voorzet van Bellerín met veel gevoel via de paal in het doel.

De Duitser liet daarmee zien het vanavond geweldig naar zijn zin te hebben. De spelmaker voelde zich kiplekker en bekleedde ook bij de 2-1 in 63ste minuut een hoofdrol. Na een prachtige aanval stak hij Bellerín weg en die bediende de ingevallen Pierre-Emerick Aubameyang op maat. De Gabonees stond pas twee minuten in het veld en trof dus meteen doel. Dat deed hij drie minuten later weer en opnieuw was Özil de dirigent van het doelpunt. Na een vlot lopende aanval waarbij ook Alexandre Lacazette betrokken was, werkte Aubameyang van dichtbij binnen.

Uiteraard werd de uitblinker door trainer Emery beloond met een publiekswissel in de slotfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen