Blind weet dat zege wordt verwacht: "Typisch Nederlands"

23 oktober 2018, 07:40

Dat het Nederlandse voetbalpubliek verwacht dat Ajax dinsdag drie punten pakt tegen Benfica, ziet Daley Blind als iets 'typisch Nederlands'. De ervaren verdediger is echter op zijn hoede voor de Portugezen en beseft dat een driepunter absoluut geen zekerheid is.

"We moeten proberen geen enkele tegenstander te onderschatten. Vaak zijn we zelf onze grootste tegenstander. We hebben in de eerste thuiswedstrijd dure punten verloren en dat mag ons niet meer gebeuren", vertelt hij aan De Telegraaf. "Het is typisch Nederlands dat voor het begin van de Champions League niemand iets voor onze kansen gaf en iedereen er nu vanuit gaat dat wij Benfica 'even' verslaan."

Benfica is geen misselijke ploeg, weet Blind. "Het is geen makkelijke wedstrijd. Benfica is een club die al jaren meedoet op dit niveau, dus daar win je niet zomaar van en pak je ook niet zomaar een punt tegen", waarschuwt Blind voor te veel optimisme. "We zullen weer op ons best moeten zijn. Zeker thuis willen we drie punten halen, maar we moeten ze zeker niet onderschatten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen