Ook in Eerste Divisie is een kunstgrasdiscussie gaande

23 oktober 2018, 13:35   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 13:57

Niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Eerste Divisie is een discussie over kunstgras gaande. De aanvoerders van de Eerste Divisie-clubs zijn absoluut niet te spreken over de velden van een vijftal clubs in de competitie, met het veld van Jong PSV als dieptepunt. 

Dat valt te lezen op de website van de VVCS. De aanvoerders vullen na elke wedstrijd een lijst in met een beoordeling van het veld. Een 1 is het laagste cijfer, een 5 is de beste beoordeling. De grasvelden worden goed beoordeeld, zo blijkt wel uit het feit dat Go Ahead Eagles met een 4,5 de koploper is en FC Twente op korte afstand volgt met en 4,3.

De kunstgrasvelden vallen een stuk minder in de smaak. Na acht wedstrijden staan RKC Waalwijk, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Helmond Sport op een 1,5. Jong PSV komt er met een 1,3 het slechtst vanaf. "Het wordt een spannend seizoen. De zeven grasvelden worden zeer goed beoordeeld, dus de concurrentiestrijd is groot. Ook de discussie over kunstgras in het betaald voetbal komt binnenkort tot een climax", zegt voorzitter Danny Hesp. "Dat veel aanvoerders kunstgras verafschuwen is in de tussenstand duidelijk terug te zien. Vanaf plaats 16 worden de kunstgrasvelden onder een voor het betaald voetbal aanvaardbaar niveau beoordeeld. Een duidelijk signaal waar de clubs en KNVB niet de ogen voor mag sluiten."

Ontvang nu 50 euro welkomstbonus en zet in op winst van Ajax tegen Benfica!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen