Van Bommel: "In mijn ogen hebben we twee keer top gespeeld"

23 oktober 2018, 14:33

De harde wetten van de Champions League zijn inmiddels ook bekend voor PSV. Tegen FC Barcelona en Internazionale maakte de trotse koploper van de Eredivisie absoluut geen slechte indruk, maar bleef het wel met lege handen achter. Tegen Tottenham Hotspur zullen woensdag de eerste punten gehaald moeten worden. Dat wordt echter niet gemakkelijk, beseft Mark van Bommel.

Op de persconferentie van dinsdag blikte de trainer eerst terug op de duels met Barcelona (4-0 verlies) en Internazionale (1-2 verlies). "In mijn ogen hebben we twee keer top gepresteerd. Tegen Inter speelden we misschien nog wel beter dan Barcelona. Alleen door momenten verlies je beide wedstrijden", vindt Van Bommel.

Tegen Barcelona verloor PSV door de extra klasse van Lionel Messi, maar tegen Inter had er echt meer ingezeten. Dat weet Van Bommel ook. "Als we kort voor rust op 2-0 komen of tegen tien man komen te staan geven we het, zeker hier thuis, nooit meer weg. We hebben twee keer goed gespeeld, alleen is het resultaat er niet naar. Of morgen dan een examen is? Nee hoor. Dan zeg je eigenlijk dat we eerst twee keer hebben mogen oefenen. Dat is natuurlijk niet zo. Wat wel zo is, is dat de ploeg die morgen wint aanhaakt. De ploeg die verliest krijgt het heel lastig", weet de coach.

Tottenham Hotspur staat eveneens op nul punten en oogt soms wat vermoeid. "Alle topteams in Europa hebben dat probleem", zegt Van Bommel. "Ik vind niet dat Spurs slecht speelt. Natuurlijk hebben ze het lastig met wat blessures en doet het drukke schema waaronder ook het WK van afgelopen zomer zich voelen, maar ze spelen nog steeds goed voetbal. Ik vind Tottenham niet minder dan Barcelona en Inter."

Ontvang nu 50 euro welkomstbonus en zet in op winst van Ajax tegen Benfica!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen