Ajax O19 boekt klinkende zege op koploper Benfica

23 oktober 2018, 15:49

Ajax O19 heeft dinsdagmiddag alvast het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van Erik ten Hag. De Amsterdamse talenten bleken op de eigen Toekomst veel te sterk voor Benfica: 3-0. Dat is een knappe zege, aangezien de Portugezen na twee wedstrijden met zes punten bovenaan stonden in de Youth League-groep.

Ajax pakte vier punten in de eerste twee wedstrijden. Het won simpel van AEK Athene en speelde vervolgens gelijk tegen Bayern München. Benfica won beide wedstrijden, maar was dinsdag niet opgewassen tegen Ajax. Ryan Gravenberch nam op een behoorlijk volle Toekomst de openingstreffer voor zijn rekening. Het talent, die al zijn debuut in Ajax 1 heeft gemaakt, sloeg op slag van rust toe met een intikker na een corner. Kort daarvoor had Benfica nog een grote kans gekregen, maar die werd niet benut.

Ajax O19 trok de lijn in de tweede helft door en breidde de marge uit. Een kopbal van buitenspeler Victor Jensen betekende na een uur spelen de 2-0 en het werd zelfs nog mooier. In de slotfase was een schuiver van Nicolas Kühn in de korte hoek goed voor de absolute beslissing in de wedstrijd. Het team van John Heitinga passeert Benfica hierdoor in de groep en mag nu al hopen op plaatsing voor de volgende ronde.

Ontvang nu 50 euro welkomstbonus en zet in op winst van Ajax tegen Benfica!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen