Eindelijk winst Real, AS Roma overtuigt tegen CKSA

23 oktober 2018, 22:52   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 23:15

Real Madrid heeft voor het eerst sinds een maand weer eens een wedstrijd gewonnen. De houder van de Champions League won dankzij goals van Karim Benzema en Marcelo met moeite van het kleine Viktoria Plzen (2-1). Het gaat door die overwinning wel over koploper CSKA Moskou heen, want de Russen gingen hard onderuit bij AS Roma: 3-0.

Real Madrid – Viktoria Plzen: 2-1

Bij het kwakkelende Real Madrid is het al wekenlang alarmfase rood. De Spaanse grootmacht verloor vier van de laatste vijf wedstrijden en daardoor stond de druk dinsdagavond vol op de ketel in Madrid. De start was desondanks uitstekend.

Al na elf minuten zorgde Karim Benzema met zijn eerste Champions League-treffer van dit seizoen voor de voorsprong. Van dichtbij knikte de Fransman raak. Het was voor Benzema alweer zijn 57ste goal in het miljardenbal, waardoor hij Ruud van Nistelrooy passeerde op de ranglijst van CL-topscorers en daar nu plek vier bezet. Real had de score voor rust al lang en breed moeten uitbouwen, al kwam het goed weg toen Michael Krmencik van pakweg twee meter over het doel van Keylor Navas schoot.

In de tweede helft zorgde een kunststukje van Marcelo voor de 2-0. De Braziliaanse verdediger, die dit kalenderjaar al vier goals in de Champions League maakte, wipte de bal heel subtiel in het doel van Plzen. De eerste overwinning sinds weken leek in de maak, maar plots werd het nog spannend in Madrid: Patrik Hrosovsky maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker na wat slapjes verdedigen van Real. Echt in gevaar raakten de Spanjaarden niet meer, al haakte Marcelo nog wel af met een knieblessure.

AS Roma – CKSA Moskou: 3-0

Zonder Justin Kluivert en Rick Karsdorp moest AS Roma zien te winnen van koploper CSKA Moskou. De Russen, die de vorige speelronde met 1-0 wonnen van Real Madrid, waren duidelijk de mindere in de eerste helft. Na 45 minuten voetbal hadden de Romeinen er twee in het netje liggen. Edin Dzeko was de grote man, want de Bosniër maakte van dichtbij beide treffers.

Al vroeg in de tweede helft was het duel dan definitief gespeeld. CKSA, dat niets had in te brengen, slikte dankzij de linkerschoen van Cengiz Ünder de derde tegentreffer. Vanaf dat moment wisten de Romeinen dat de buit al binnen was. Door de driepunter wipt AS Roma, net als Real Madrid, over CKSA Moskou heen.

Bekijk hier alle standen in de groepsfase van de Champions League!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen