De Ligt trotse captain: "Dit is een hele belangrijke zege"

23 oktober 2018, 23:22   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 23:30

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt was na afloop van het met 1-0 gewonnen duel met Benfica ontzettend blij, maar bleef wel realistisch. "We scoren in de allerlaatste minuut, dat is fantastisch. Je moet altijd geloof houden, maar je zag wel dat de krachten wegvloeiden. Er werden weinig kansen gecreëerd. Complimenten aan David (Neres, red.) die iets forceert. Zo kun je zien dat wisselspelers belangrijk zijn."

Ajax-coach Erik ten Hag wisselde desondanks slechts een keer in het duel. De oefenmeester bracht Neres vlak voor tijd. Na een actie van de Braziliaan viel het doelpunt van Noussair Mazraoui. "Je voelt de spanning natuurlijk. We kregen beide kansen, het was heel erg gewaagd aan elkaar. Voor hetzelfde geld scoren zij de 0-1, dus we mogen niet klagen. Ik denk wel dat de supporters hebben genoten vanavond", aldus de centrale verdediger in gesprek met Veronica.

Door de zege gaat Ajax samen met Bayern München aan de leiding in groep E. De Ligt erkent echter dat zijn ploeg nog niets heeft. "We weten zelf ook dat we er nog niet zijn. We weten dat we er zeven uit drie hebben en dat geldt ook voor Bayern München. Dit is wel een hele belangrijke, denk ik. Het geeft vertrouwen richting de volgende wedstrijd." Dat volgende duel in de Champions League is over twee weken in Portugal.

Lees ook: De Jong soms slordig: "Ik moet zorgen dat ik topfit ben"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen