Van Persie stopt 'normaal gesproken' aan einde seizoen

24 oktober 2018, 19:03

Robin van Persie is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Dat vertelt de 35-jarige aanvaller van Feyenoord aan het Algemeen Dagblad. Van Persie vindt dat zijn terugkeer in Rotterdam ook zonder landstitel is geslaagd.

"Wanneer ik moet stoppen? Dat is normaal gesproken aan het einde van dit seizoen. Dat was ook de insteek. Ik ben straks 36 jaar, dan ben ik 18 jaar prof geweest. En vanaf mijn vijfde jaar ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met voetballen", zegt de ervaren aanvaller. "Ik zie het ook niet zo dat mijn terugkeer bij Feyenoord pas geslaagd is, als we de landstitel pakken. Wanneer het wel geslaagd is? Dat is het eigenlijk al. Als je naar het hele plaatje kijkt. Ik was het plezier kwijtgeraakt. Zo wilde ik niet eindigen, zonder plezier."

Bij Feyenoord heeft hij het plezier in het voetbal teruggevonden. "Dat plezier is teruggekeerd bij Feyenoord. Ik wil waardig als voetballer winnen. De bekerwinst was mooi, maar niet het meetmoment tussen wel of niet geslaagd. Ik wilde iets teruggeven, mijn ervaringen delen. Ik probeer mijn medespelers helpen. Ik zie het breder dan alleen een prijs omhoog houden of niet. Dat is wel het doel, dat spreekt de clubleiding ook uit. Maar het is niet voor mij iets tussen wel of niet geslaagd.''

Van Persie startte zijn profcarrière bij Feyenoord. Hij speelde acht jaar bij Arsenal, om vervolgens de overstap naar Manchester United te maken. Daar verbleef hij drie jaar. Na een Turks avontuur bij Fenerbahçe keerde Van Persie een jaar geleden terug in Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen