Nederlands getint Brugge laat kans op eerste CL-zege liggen

24 oktober 2018, 20:48   Bijgewerkt: 24 oktober 2018, 21:02

Club Brugge en AS Monaco hebben woensdagavond hun eerste punt van het Champions League-seizoen veroverd. Beide ploegen stonden na twee wedstrijden in Poule A nog op nul punten en sloten hun onderlinge confrontatie in het Jan Breydelstadion af met een 1-1 gelijkspel. Stefano Denswil en aanvoerder Ruud Vormer maakten de negentig minuten vol namens de thuisploeg; de geblesseerde Arnaut Groeneveld en Sofyan Amrabat ontbraken in de wedstrijdselectie.

Beide ploegen hadden rumoerige dagen achter de rug. Club Brugge-trainer Ivan Leko moest onlangs een nacht in de cel doorbrengen in verband met het beruchte corruptiespel in België. AS Monaco ontsloeg Leonardo Jardim vanwege de matige prestaties in de Ligue 1. Clublegende Thierry Henry maakte zijn Champions League-debuut als trainer.

De Monegasken begonnen met de meest aanvallende intenties, maar zagen Stevan Jovetic al snel geblesseerd uitvallen. De openingsfase verliep slaapverwekkend en de 0-1 na een half uur kwam uit de lucht vallen. Moussa Sylla liep weg uit de rug van Brandon Mechele en schoot knap raak na een steekpass van Aleksandr Golovin.

Na de rust was Club Brugge de bovenliggende partij. De Belgen kregen meerdere kleine mogelijkheden en één levensgrote kans: Vormer werd vrijgespeeld door een fraaie hakbal van Vanaken en kon de hoek uitkiezen, maar schoot hoog over de goal van vierde (!) doelman Loïc Badiashile. Invaller Loïs Openda kreeg in de blessuretijd nog dé kans op 2-1, maar kopte vanaf twee meter naast.

Club Brugge liet de kansen op de eerste Champions League-zege sinds 2005 onbenut. Groepsgenoten Borussia Dortmund en Atlético Madrid, allebei in het bezit van zes punten, treffen elkaar later op de avond. De aftrap in Duitsland is om 21.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen