Foutloos Borussia Dortmund geeft Atlético Madrid pak slaag

24 oktober 2018, 22:52

Borussia Dortmund heeft woensdagavond een reuzenstap richting de knock-outfase van de Champions League gezet. De Duitse formatie rekende voor eigen publiek af met Atlético Madrid, dat met een nederlaag van liefst 4-0 huiswaarts werd gestuurd. Door de zege komt Dortmund op negen punten uit drie wedstrijden.

Beide ploegen waren na twee duels nog foutloos. Inzet in het Signal Iduna Park was derhalve de koppositie in Groep A. In een gelijkopgaande wedstrijd zorgde Axel Witsel voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Belg speelde zich net buiten het strafschopgebied vrij en schoof de 1-0 binnen.

De Spanjaarden gingen na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Dortmund dat er nog een paar bijprikte. In de slotfase ging het hard: eerst tekende de ingevallen Raphael Guerreiro voor de 2-0. Het Engelse talent Jadon Sancho scoorde ook, alvorens Guerreiro met zijn tweede van de avond de 4-0 op het scorebord zette.

Door de zege staan de Duitsers acht punten los van AS Monaco en Club Brugge, waardoor de knock-outfase binnen handbereik is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen