Messi-loos Barça wint en gaat alleen aan kop in PSV-groep

24 oktober 2018, 22:55   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 08:34

FC Barcelona is er ondanks de afwezigheid van Lionel Messi in geslaagd om weer drie punten bij te schrijven in de groepsfase van de Champions League. De Catalanen waren woensdagavond met 2-0 te sterk voor Internazionale. Door de zege gaat Barça alleen aan kop in Groep B, waar PSV en Tottenham Hotspur eerder op de avond met 1-1 gelijkspeelden.

Trainer Ernesto Valverde had voorafgaand aan de ontmoeting met Internazionale aangegeven dat het gemis van Messi niet door één persoon, maar door het hele team zou moeten worden opgevangen. Als team opereerde Barça in Camp Nou tegen de Italiaanse ploeg. De 1-0 van Rafinha vloeide voort uit een mooie tegenaanval, opgezet door de doelpuntenmaker zelf.

De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, tot vlak voor tijd Jordi Alba de wedstrijd besliste. Na een splijtende pass van Ivan Rakitic kon de Spaanse linksback de in het slot gooien. Internazionale zal ondanks het verlies in Camp Nou niet ontevreden zijn, want Tottenham Hotspur - de grootste concurrent van de Italianen voor overwintering in de Champions League - liet dure punten liggen bij PSV.

Zie ook: Inter maakt op bijzondere wijze vrije trap onschadelijk

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen