Groep D: Fenerbahçe en Cocu komen twee goals Bakkali te boven

25 oktober 2018, 20:49

Door een knappe wederopstanding in de tweede helft, heeft Fenerbahçe een punt overgehouden aan het uitduel met Anderlecht (2-2). Phillip Cocu leek af te stevenen op een nederlaag na twee doelpunten van Zakaria Bakkali, maar na de 2-0 achterstand hervond Fenerbahçe zich. In dezelfde poule klopte koploper Dinamo Zagreb Spartak Trnava met 1-2.

Anderlecht - Fenerbahçe 2-2

Dat het aan vertrouwen ontbreekt bij Fenerbahçe was duidelijk zichtbaar op bezoek bij Anderlecht. Maar ook de thuisploeg speelde niet geweldig en dat zorgde ervoor dat het duel moeizaam op gang kwam. Uitblinker was oud-PSV'er Bakkali. Hij steekt al een tijdje in vorm en etaleerde dat ook tegen Fenerbahçe. Diezelfde Bakkali brak de wedstrijd open: met een knap schot uit de draai gaf hij Harun Takin het nakijken. Michael Frey had vervolgens de gelijkmaker op de slof. De spits had de bal voor het inschieten, maar de spits koos geen hoek. Zo kon Thomas Didillon met een uiterste inspanning de 1-1 voorkomen. Aan de andere kant kwam Fenerbahçe ook goed weg met de vrije trap van Sven Kums op de paal.

Bakkali nam Anderlecht ook in de tweede helft bij de hand. De uitblinker bekroonde zijn uitstekende spel met de 0-2. Met zijn linker krulde de nog steeds maar 22-jarige aanvaller de bal om Takin heen. Met die vroege goal na rust leek de wedstrijd in de knip. Maar Pieter Gerkens hielp Fenerbahçe terug in de wedstrijd. Zijn veel te slappe terugspeelbal werd onderschept door Frey, die het vizier nu wel op scherp had. Plots kreeg Fenerbahçe de geest en volgde ook razendsnel de gelijkmaker. Hasan Ali fopte de defensie met een schijnschot en bepaalde de einstand op 2-2.

Spartak Trnava - Dinamo Zagreb 1-2

Spartak Trnava opende verrassend de score tegen Dinamo Zagreb, de koploper in groep D. In het lege stadion - Trnava is gestraft voor wangedrag van het eigen publiek - profiteerde Ali Ghorbani van geschutter in de defensie van de Kroaten. Dinamo kreeg de bal niet weg en daar was Ghorbani als de kippen bij. In de tweede helft overkwam Spartak Trnava hetzelfde en profiteerde Dinamo Zagreb via Mario Gavranovic. Dinamo Zagreb ging na de gelijkmaker op zoek naar de verdiende voorsprong. Mislav Orsic werd de gevierde man als maker van de 1-2.

In poule D staat Zagreb met negen punten uit drie wedstrijden bovenaan, de Kroaten worden gevolgd door Fenerbahçe. De Turken hebben vier punten. Trnava staat derde met drie punten, Anderlecht heeft slechts één puntje. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen