Groep J: Promes maakt eerste Sevilla-goal bij monsterzege

25 oktober 2018, 22:58   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 23:49

Quincy Promes heeft een gedenkwaardig basisdebuut voor Sevilla achter de rug. In het royaal gewonnen Europa League-duel met Akhisarspor (6-0) maakte hij zijn eerste doelpunt, al waren het er bijna twee geweest. In dezelfde poule won Standard Luik in blessuretijd van Krasnodar (2-1).

Sevilla - Akhisarspor 6-0

Promes mocht voor het eerst aantreden in de basis van Sevilla. Na de doelpunten van Roque Mesa (afstandschot) en Pablo Sarabia (penalty) eiste Promes een hoofdrol voor zich op bij het derde doelpunt van de Andalusiërs tegen het zwakke Akhisarspor. Met een mislukte halve omhaal en via keeper Milan Lukac leek Promes zijn eerste doelpunt in dienst van Sevilla te maken. Later kwam de treffer op naam van de Turken, die als bekerwinnaar meedoen aan de Europa League. In de tweede helft kwam het alsnog goed voor Promes. In de zestien toonde de Oranje-international zich zeer behendig en werd zijn eerste officiële Sevilla-goal een fraaie: 5-0. Promes' teamgenoten Luis Muriel (4-0, van richting veranderd schot) en Gabriel Mercado (6-0, kopbal) pikten ook nog hun doelpuntje mee.

De bijna eerste goal van Promes voor Sevilla:

De eerste échte officiële goal van Promes voor Sevilla:

Standard Luik - FC Krasnodar 2-1

Standard Luik klopte Krasnodar op de valreep. De Belgen keken bij rust tegen een achterstand aan dankzij een doelpunt van voormalig AZ-spits Ari. Na rust was Krasnodar ook de betere, maar was Standard de gelukkig. Renaud Emond maakte de gelijkmaker door de bal fraai op de pantoffel te nemen. Konstantinos Laifis was in blessuretijd het goudhaantje: 2-1.