Groep K: tien man van Kiev pakt eerste Europa League-zege

25 oktober 2018, 23:14   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 23:22

Met tien man heeft Dinamo Kiev de eerste overwinning in de poulefase van de Europa League geboekt. In blessuretijd zegevierden de Oekraïners op bezoek bij Stade Rennes: 1-2. FK Jablonec en FC Astana hielden elkaar in evenwicht (1-1).

Stade Rennes - Dinamo Kiev 1-2

Eén van de mooiste doelpunten deze donderdagavond kwam op naam van Tomasz Kedziora. De verdediger van Dinamo Kiev schilderde de bal ultrastrak in de kruising van het Franse doel. Doelman Denis Boyko dupeerde Kiev met een blunder, waar Clement Grenier van profiteerde. Vladimir Shepelev bracht Kiev in de tweede helft verder in de problemen door een rode kaart te pakken. In plaats van dat Stade Rennes de man-meer-situatie benutte, sloeg Kiev in blessuretijd toe via Vitaly Buyalsky, waar de doelman van de Fransen niet vrijuit ging.

FK Jablonec - FC Astana 1-1

Het spektakel zat in de beginfase. Jakub Povazanec hielp Astana een voorsprong. Hij rondde een mooie aanval af. Pedro Henrique maakte de bliksemstart van Astana alweer ongedaan. Met zijn hoofd bepaalde hij de eindstand op 1-1.

Hier vind je alle standen van de groepsfase in de Europa League!