Ajax blij met partner Sparta: "Strategisch op goede plek"

26 oktober 2018, 08:03   Bijgewerkt: 26 oktober 2018, 08:08

Ajax en Sparta Rotterdam gaan de komende drie seizoenen samenwerken. De Amsterdammers pompen bijna twee miljoen euro in de jeugdopleiding van de Rottedammers, om zo mee te kunnen delen in het succes van de goede jeugdopleiding van Sparta. "We willen de kleinere clubs niet bestelen, maar juist belonen", legt directeur spelerszaken Marc Overmars uit.

Memphis Depay, Kevin Strootman, Denzel Dumfries, Georginio Wijnaldum: talloze internationals bracht de jeugdopleiding van Sparta de laatste jaren voort. "Het is strategisch een goede partner, op een goede plek", aldus Overmars, over de positie ten opzichte van Feyenoord, in De Telegraaf. Ajax zal Sparta wijzen op talenten die nog een tussenstap nodig hebben, terwijl de Rotterdammers anderzijds contact opnemen als spelers een stap omhoog willen maken.

"Ajax laat nu zien hoe belangrijk het opleiden vindt in Nederland. De club doet op deze manier een handreiking om de jeugdopleiding nog verder te verbeteren", aldus Henk van Stee, technisch manager van Sparta Rotterdam. Mochten er spelers van Het Kasteel naar de Johan Cruijff ArenA overstappen en doorbreken, zal Ajax overigens gewoon 'meer dan de verplichte opleidingsvergoeding' blijven betalen.

Lees ook: Ajax ondersteunt komende jaren jeugdopleiding Sparta

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen