FC Twente-verdediger González wil werken voor de ploeg

26 oktober 2018, 10:47

Cristian González is een van de sterkhouders dit seizoen bij FC Twente. In Enschede wordt hij ondanks een matige start gezien als een nieuwe Douglas en maakt hij een goede indruk. "Je moet als voetballer weten waar je kwaliteiten liggen en daar naar handelen", vindt de sloper.

Tegenover TC/Tubantia gaat hij in op de zijn kwaliteiten én ook op de dingen die hij niet kan. "De Uruguayaanse voetballer heeft dat heel sterk in zich. Kijk maar naar onze nationale ploeg. Wij hebben individueel niet de beste spelers, maar de jongens zijn heel solidair naar elkaar. Ze weten dat ze moeten werken voor de aanvallers Luis Suárez en Edinson Cavani en daar doet niemand moeilijk over."

In het begin was het moeizaam wat González liet zien, mede door het kunstgras ("Dat is niks"). Ook is het even aanpassen voor de vedediger. "In Nederland verdedigen we heel anders. Hier let iedereen vooral op z'n eigen tegenstander, je ziet spelers ook vaak om zich heen kijken omdat ze 'hun mannetje' kwijt zijn. In Spanje en Zuid-Amerika houd je als verdediger de totale organisatie in de gaten. Je bent er verantwoordelijk voor het grote geheel."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen