Ten Hag met fit Ajax naar volgens hem 'titelwaardig' Feyenoord

26 oktober 2018, 14:15

Erik ten Hag kan bijna over een geheel fitte selectie beschikken in De Klassieker zondagmiddag. Alleen middenvelder Carel Eiting is niet van de partij, verder kan iedereen spelen. Onder wie backs Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico en ook Kasper Dolberg kan negentig minuten aan, denkt de oefenmeester van Ajax in aanloop naar het duel met Feyenoord. De coach waakt vooraf vooral voor onderscahtting. "Feyenoord heeft een selectie die kan meedoen in de titelstrijd."

Dat vertelde de coach tijdens de persconferentie. "Na een Champions League-wedstrijd ben ik alleen maar blij met Feyenoord. Dat prikkelt", legt Ten Hag uit. "Dat is ook een Champions League-wedstrijd. Feyenoord heeft een prima selectie en doen het aardig. Ze staan maar twee punten achter ons, maar wij geloven in onze eigen kracht. Iedereen is fit en goed uit het duel met Benfica gekomen."

Dolberg, die dinsdagavond voor het eerst in maanden weer eens negentig minuten meedeed, kan – zoals hij zelf al bevestigde – gewoon negentig minuten meedoen. "Hij wordt steeds sterker, krijgt meer inhoud en kan het steeds beter volhouden. Hij brengt veel dreiging en is continu aanspeelbaar. Hij kan spelen, want heeft wat meer rust gehad", aldus Ten Hag.

{image[328559][right-half][]}Neres reserve

Dat betekent dat David Neres vermoedelijk weer op de bank zit. "Hij presteert het beste op de rechterflank, maar daar hebben we Ziyech staan die het beste rendement haalt voor dit Ajax. Tegen Bayern was David een van de betere spelers, maar we hebben meerdere goede spelers. Voor een wedstrijd kijk je naar je eigen ploeg en naar de tegenstander, dan kom je tot de opstelling."

Wie in elk geval op zeker in de basis start, is keeper Andre Onana. Ten Hag is zeer tevreden over de keeper. "Hij pakt punten voor ons. Een hele goede sluitpost, die alle facetten van het keepersvak beheerst. Hij geeft de spelers zekerheid", aldus Ten Hag, ook over het feit dat zijn ploeg in zeven van de negen duels de nul hield. "Maar verdedigen is iets van het hele elftal. Er is een goede discipline, bewustzijn, voor het uitvoeren van de taken. Dat doen ze met elkaar hartstikke goed. We staan tactisch goed om meteen weer te pressen."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen