Van den Brom doet rustig aan met Stengs: "Nog even geduld"

26 oktober 2018, 14:24

AZ doet rustig aan met Calvin Stengs en daarom houdt John van den Brom de talentvolle aanvaller buiten de selectie voor het duel met sc Heerenveen. Stengs maakte vorige week bij Jong AZ na ruim een jaar blessureleed zijn officiële rentree. Van den Brom wil dat zijn negentienjarige pupil eerst een hele wedstrijd speelt.

"Ik deel de gedachte van de club dat iemand eerst negentig minuten in de benen moet hebben voordat hij weer volledig aansluit bij de wedstrijdselectie", zegt Van den Brom op het clubkanaal van AZ. "Hij doet vanavond ook niet mee bij Jong AZ omdat ze op kunstgras spelen. Daar willen we nog geen risico mee nemen. De fans, de club en Calvin zelf moeten nog even geduld hebben."

Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning snakt AZ tegen Heerenveen weer naar drie punten. "We hebben zondag een goed resultaat nodig, dat is de enige remedie. We spelen nu drie thuiswedstrijden in één week. Het is heel simpel, dat moeten drie overwinningen worden. Het moet niet alleen een mooie week worden door de resultaten die we willen boeken, maar ook door de manier waarop."

De tegenstander uit Friesland staat twaalfde, met slechts twee punten minder dan AZ. Van den Brom: "Ik vind van sc Heerenveen dat ze te laag op de ranglijst staan. Het is een mooie club waar altijd jongens lopen die in het oog springen, zoals Arber Zeneli en Sam Lammers."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen