Onduidelijkheid blijft rondom inzetbaarheid Bergwijn

26 oktober 2018, 14:48

Het blijft onduidelijk of PSV'er Steven Bergwijn zaterdag kan spelen tegen FC Groningen. Vanwege enkelklachten moest de aanvaller het Champions League-duel met Tottenham Hotspur laten schieten. "Ik mag volgens de wet niks over zijn blessure zeggen, maar we bekijken het van dag tot dag", aldus Mark van Bommel.

PSV is wel ongeschonden uit de wedstrijd tegen de Spurs gekomen. Daarom zijn er waarschijnlijk ook geen wijzigingen in het elftal. "Het was een hele zware avond en dat merkte je misschien wel het beste aan het publiek. Dat staat altijd als één man achter ons, maar zij hadden dit keer door dat het anders ging dan anders en dat zorgde voor verbazing", zegt Van Bommel op het clubkanaal van PSV.

De oefenmeester vervolgt: "Wij konden geen grip krijgen op de wedstrijd. Je moet eerlijk zijn: het was de eerste keer dat we echt weggespeeld werden. Maar zij hebben ook tweehonderd van dit soort wedstrijden in de benen. Voor ons is het een prachtige ervaring en een groot compliment dat we toch nog een punt aan het duel overhielden."

De volgende tegenstander van PSV is Groningen, de hekkensluiter waarvan de Eindhovenaren de laatste vier wedstrijden niet wisten te winnen. "Iedere club heeft tegenstanders die hen niet zo goed liggen. Zelf heb ik er altijd wel redelijk goede resultaten gehaald. Op een schitterend 0-0 gelijkspel in 2003 na dan."

Groningen pakte tot nu toe slechts vier punten. ""Het is een lastige situatie als je onderaan staat. Maar zij kunnen PSV gebruiken om die situatie om te draaien. Bij NAC stond het publiek tijdens de wedstrijd en na afloop ook op de banken."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen