Pierie heeft gesproken met Amerikaanse bond: "Nu geen item"

26 oktober 2018, 18:25

SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie wil nog geen beslissing nemen over zijn mogelijke interlandloopbaan. De jongeling (18) kwam al uit voor diverse Oranje-jeugdelftallen en woont zijn hele leven in Nederland. Pierie zag het levenslicht echter in Boston en werd daarom benaderd door de voetbalbond van de Verenigde Staten.

In gesprek met Voetbal International bevestigt Pierie dat er contact tussen de bond en de verdediger is geweest. "De Amerikaanse bond weet natuurlijk ook dat ik daar geboren ben en dus een Amerikaans paspoort heb." Een keuze maken tussen Oranje en de Verenigde Staten wil Pierie nog niet. "Het is nu geen item. Je weet niet hoe een carrière loopt."

Beide landen hebben volgens Pierie hun charme. "Amerika vind ik heel mooi. En dat had ik ook gevonden als ik bij wijze van spreken een Slowaak was met Hongaarse ouders. Je hebt er alles. Maar aan de andere kant ben ik gewoon een Nederlander met een Nederlandse familie die heel erg trots zou zijn als hij ooit voor Oranje mag spelen."

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen