Sparta met hakken over de sloot naar periodetitel

26 oktober 2018, 21:58

Sparta Rotterdam heeft zich vrijdagavond in het eigen Kasteel gekroond tot winnaar van de eerste periode. Daarvoor moest het diep gaan, want het gaf een 2-0 voorsprong (twee keer Lars Veldwijk) nog uit handen tegen Telstar. Halil Dervisoglu werd matchwinner, hij zorgde tien minuten voor tijd voor de winnende treffer. Eerste Divisie-koploper Go Ahead Eagles won ook door pas laat sc Cambuur aan de kant te zetten (2-0), NEC incasseerde in de Goffert een pak slaag tegen Oss: 1-5.

Sparta Rotterdam - Telstar: 3-2

Als leider in de stand om de eerste periodetitel ging Sparta de wedstrijd in. Het leek even moeite te hebben met de druk, want erg soepel liep het nog niet. Geholpen door een foutje van Telstar-keeper Wesley Zonneveld kwam Sparta toch op 1-0. Veldwijk kopte eenvoudig raak uit een corner omdat Zonneveld mis taste. De aanvoerder maakte er drie minuten later op identieke wijze 2-0 van en daarmee zaten de Rotterdammers op rozen.

Toch slaagde Sparta erin om die geweldige uitgangspositie nog uit handen te geven. Tien minuten na de rust kwam Telstar uit het niets op 2-1 via Terell Ondaan, waardoor de twijfel toesloeg bij Sparta. Dat kwam het team van Henk Fraser niet ten goede, het leidde zelfs tot de 2-2. Dylan Mertens schoot raak en zorgde er zo voor dat Sparta weer moest scoren om periodekampioen te worden. Op miraculeuze wijze gebeurde dat: Invaller Dervisoglu gaf het laatste zetje nadat de bal een seconde of tien alle kanten was opgegaan in de doelmond van Telstar. Daarbij bleef het, de champagne kon ontkurkt worden bij Sparta dat de eerste periodetitel heeft gewonnen.

FC Twente - Almere City FC: 1-0

Na Sparta en Go Ahead konden FC Twente en Almere City ook nog kans maken op een ticket voor de nacompetitie. Ze stonden twee en één punten achter op Sparta en moesten dus winnen en dan maar zien wat Sparta zou doen. Twente was de sterkere ploeg en kwam na tien minuten spelen op voorsprong, Tom Boere maakte er al vallend 1-0 van. Dat was ook de ruststand, omdat Twente verder alleen nog de paal raakte en Niek Vossebelt namens Almere twee grote kansen miste.

Ondanks dat Twente maar met één goal verschil aan de leiding ging, was er van spanning niet heel veel sprake in Enschede. Almere kwam niet echt tot grote kansen en slikte met nog een kwartier op de klok bijna de 2-0, ware het niet dat de lat ditmaal redding bracht. Ook Boere was nog dicht bij de 2-0, maar hij trof de keeper van Almere op zijn weg. Almere deed niks meer terug, dus blijft Twente meedraaien in de top van de Eerste Divisie.

Go Ahead Eagles - sc Cambuur: 2-0

Koploper van de Eerste Divisie Go Ahead Eagles was ook nog een kanshebber voor de periodetitel. Aan Cambuur had de club uit Deventer nog een zware dobber, want het duurde heel erg lang voordat Go Ahead de spanning van zich afschudde. Pas in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd werd er gescoord. Orhan Dzepar maakte de 1-0, waarna Jaroslav Navratil het vonnis velde over de Friezen en de 2-0 liet aantekenen.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Overige uitslagen:

NEC - TOP Oss 1-5

FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1

Jong AZ - Roda JC 1-1

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht 3-2

FC Volendam - Jong Ajax 3-1

Helmond Sport - MVV Maastricht 1-1

Jong PSV - FC Dordrecht 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen