Late goal kost Espanyol koppostitie in Spanje

26 oktober 2018, 22:59

Dankzij een goal in blessuretijd heeft Espanyol de virtuele koppositie in La Liga verspeeld. De Spanjaarden kwamen op bezoek bij Real Valladolid dankzij een wereldgoal van Borja Iglesias op voorsprong, maar in blessuretijd dompelde Daniele Verde de gasten in rouw: 1-1.

Een uitoverwinning had ervoor gezorgd dat Espanyol in ieder geval voor even de lijstaanvoeder in de Spaanse competitie zou zijn. Nota bene FC Barcelona, een van de grote rivalen van Espanyol, zou dan worden gepasseerd.

Daar leek het lange tijd ook op, want Borja Iglesias zorgde met een gigantische knal van afstand voor de openingstreffer voor de gasten. Lange tijd leek het er ook op dat Espanyol daadwerkelijk de koploper zou worden, totdat Daniele Verde in de 91e minuut voor de gelijkmaker zorgde.

Door het 1-1 gelijkspel komt Espanyol in punten gelijk met Barcelona. De Catalaanse grootmacht heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en staat daardoor bovenaan in La Liga.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!