Buijs: "Ik geef voor de winterstop zeker niet op"

27 oktober 2018, 10:52

Danny Buijs weigert zeker tot aan de winterstop de handdoek te werpen bij FC Groningen. De in het betaald voetbal debuterende trainer zit al het hele seizoen in een diep dal met zijn club. Hij legt zijn lot ook in handen van de spelersgroep en de achterban.

"Ik ben een vechter. Dat zal ik dus niet snel doen", antwoordt Buijs in het Dagblad van het Noorden op de vraag of er een moment komt waarop de keuzeheer zijn conclusies trekt. "Voor mij zijn er bij deze twee criteria belangrijk. De eerste betreft de kern van de spelersgroep. Zodra die het vertrouwen in me opzegt, weet je hoe laat het is als trainer."

Buijs vervolgt: "En de tweede, voor mij een belangrijk item, zeker bij deze club: hoe staat het grootste gedeelte van de achterban erin? Als de hele Z-side het gevoel heeft dat ik weg moet, hoeven ze dat niet eens te roepen tijdens een wedstrijd. Dan mogen ze naar me toe komen, het gewoon zeggen en dan is het snel gedaan. Als het beter is voor de club dat iemand gaat, moet je gewoon wegwezen."

Volgens Buijs is daar geen sprake van. "Op dit moment durf ik van beide aspecten te zeggen dat het in grote lijnen nog positief is. Voor mezelf heb ik sowieso zoiets van, ik geef voor de winterstop zeker niet op. Dan hebben we iedereen een keer gehad. Op dat moment ben ik ook wel zelfkritisch genoeg om te zeggen, oké, fouten maken is niet erg, die heb ik ook gemaakt, maar als je te veel fouten maakt en die gaan ten koste van de club, moet je eerlijk naar jezelf zijn."

Groningen staat na negen wedstrijden onderaan met NAC Breda. De Trots van het Noorden wacht zaterdag het thuisduel met PSV, dat de laatste vier wedstrijden niet wist te winnen van de Groningers.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen