Van Amersfoort niet tevreden: "Voetballers zijn producten"

27 oktober 2018, 11:30

Pelle van Amersfoort moet het dit seizoen bij sc Heerenveen doen met een bijrol en daar is de aanvallende middenvelder niet blij mee. Het 22-jarige talent wilde in de zomer al vertrekken maar werd door zijn club toen in Friesland gehouden.

Dit seizoen viel hij pas vijf keer in bij Heerenveen. "Ik heb aan het begin van het seizoen best even met de ziel onder mijn arm gelopen", geeft hij eerlijk toe tegenover de Leeuwarder Courant. "Normaal ben ik iemand die altijd heel erg aanwezig is. Ik ben hartstikke attent bij trainingen en scherp op regels. Nu liet ik het allemaal wat lopen. Dat is niet goed. Ik heb 'gif' in mijn lichaam nodig om te presteren."

Dat hij in de zomer niet mocht vertrekken, leidde tot boosheid bij de speler. "Dan dacht ik: waarom laten ze me niet gaan? Afgelopen zomer had de club nog wat aan me kunnen verdienen. Na dit seizoen ben ik transfervrij. Maar Heerenveen is de baas en heeft anders bepaald. Wij voetballers zijn producten", beseft de aanvallende middenvelder.

"Dat klinkt hard, maar zo is het eigenlijk wel. Het werkt bij alle clubs zo. Dat heb je maar te accepteren, anders moet je niet gaan voetballen. Ik vind mezelf niet zielig en hoef echt geen schouderklopjes", stelt hij. "Ik heb de knop snel weer omgezet en voel me gewoon onderdeel van het team. Ik dacht: Pelle, ga gewoon weer keihard werken. Het zit in mijn aard om gas te blijven geven, ik wil altijd knokken voor mijn kans. Hoe je het ook wendt of keert: die basisplaats komt steeds dichterbij."

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen