Boëtius scoort tegen Bayern, Weghorst helpt Wolfsburg aan winst

27 oktober 2018, 17:28

Het eerste doelpunt van Jean-Paul Boëtius in de Bundesliga is gevallen in een grote wedstrijd. De buitenspeler was zaterdagmiddag doeltreffend voor FSV Mainz 05 tegen Bayern München, maar voldoende voor een goed resultaat was dat niet. De regerend kampioen won met 1-2. Ondertussen was Wout Weghorst belangrijk voor VfL Wolfsburg en morste Borussia Dortmund dure punten.

FSV Mainz 05 - Bayern München 1-2

Fortuna Düsseldorf - VfL Wolfsburg 0-3

Fortuna Düsseldorf is hekkensluiter en het lelijke eendje van de Bundesliga. De promovendus verloor vorige week met 7-1 bij Eintracht Frankfurt en is zaterdag weer hard onderuit gegaan. Tegen Wolfsburg, dat in de middenmoot staat, werd het 0-3. Een rake penalty van Wout Weghorst, die zijn vierde goal van het seizoen maakte, brak de ban kort voor rust. Weghorst was met een assist op Josip Brekalo in de tweede helft weer belangrijk voor Wolfsburg, dat Daniel Ginczek in de slotfase ook nog zag juichen. Opmerkelijk was overigens dat Wolfsburg ondanks de ruime winst zes gele kaarten kreeg. Voor de nummer laatst van de Bundesliga was dit de vijfde verliespartij op rij.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-2

Na vier overinningen op rij heeft koploper Borussia Dortmund weer eens punten verspeeld. Dat gebeurde thuis tegen Hertha BSC: 2-2. De late gelijkmaker van Salomon Kalou viel pas in blessuretijd en was een strafschop die gegeven werd na een overtreding van Axel Zagadou. Tot dat moment leek Dortmund er met de buit van door te gaan en dat was te danken aan Jadon Sancho. De jonge Engelsman was voor de derde Bundesliga-wedstrijd trefzeker en maakte beide goals voor de thuisploeg. Tussendoor had Kalou in de 41ste minuut ook al de gelijkmaker gescoord. Dortmund ziet de voorsprong op achtervolger Bayern slinken tot twee punten.

Overige uitslag:

Hannover 96 - FC Augsburg 1-2

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen