Brenet deels tevreden na eerste periode bij Hoffenheim

28 oktober 2018, 11:35

Joshua Brenet is slechts gedeeltelijk tevreden tot dusver na zijn overstap naar 1899 Hoffenheim. De verdediger heeft het weliswaar goed naar zijn zin in Duitsland, maar wil ook vaker spelen onder Julian Nagelsmann. Zaterdag greep hij in elk geval zijn kans door in zijn vierde basisplaats in de Bundesliga alweer zijn tweede doelpunt te maken én een assist te geven. "De aanvallende impulsen is waarom Hoffenheim mij heeft gehaald van PSV", verklapt hij.

Tegenover FOX Sports blikt de verdediger terug op de met 4-0 gewonnen wedstrijd. Heel eenvoudig ging dat, bijna heel het duel tegen tien man, echter niet: "De coach zei in de rust dat we meer moesten doen. In de tweede helft waren we meer actief en deden we het beter. Dat was een goede wake-up call", aldus Brenet, die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. "Ik wil vaker belangrijk zijn met doelpunten en assists."

Want hoewel Brenet af en toe meespeelt, heeft hij zeker nog geen vaste basisplaats en werd hij door Nagelsmann eerder dit seizoen ook even uit de selectie gezet. "Het gaat met ups en downs tot dusver", vat hij zijn periode bij Hoffenheim tot dusver samen. Het team en de trainer is goed, Hoffenheim bevalt prima. Maar natuurlijk wil ik meer spelen. Dus moet ik het in de minuten die ik krijg, laten zien en belangrijk zijn voor het team."

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!