Lokeren ontslaat hoofdtrainer Maes vanwege slechte prestaties

28 oktober 2018, 12:54

Sporting Lokeren heeft trainer Peter Maes zondag ontslagen als hoofdcoach. De Belgische club staat na twaalf wedstrijden slechts op zes punten in de Jupiler Pro League en dat is de oefenmeester fataal geworden. Afgelopen week zat de coach overigens ook tijdelijk vast rondom de zaak 'Propere Handen', maar daarover wordt door de nummer vijftien van België niet gerept in het bericht van het ontslag van de trainer.

Arnar Vidarsson, voormalig speler van FC Twente en De Graafschap, neemt voorlopig de honneurs waar bij de Belgische club. 'Peter Maes was bij zijn eerste verblijf bij Sporting Lokeren ontzettend succesrijk. Hij leidde de club tweemaal naar een zege in de beker en dwong een aantal keer een plaats af in play-off I. Vorig seizoen wist hij de ploeg in de hoogste afdeling te handhaven en was hij ook behoorlijk succesvol in play-off II. Dit seizoen kon Sporting Lokeren evenwel niet aanknopen met die goede eindronde van vorig seizoen. Ingrijpen dwong zich op', laat de club weten in een statement.

Maes was eerder werkzaam bij onder andere RC Genk, KV Mechelen en Verbroedering Geel. Afgelopen week zat hij dus een nacht in de cel, vermoedelijk vanwege zijn banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. Hij heeft in elk geval een auto gekocht bij de garage die eerder betrokken was bij de Belgische zaak en is nog altijd verdachte. Onduidelijk is welke rol hij heeft gehad in het schandaal.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen