Messiloos Barcelona maakt er vijf tegen Real Madrid

28 oktober 2018, 18:35

FC Barcelona lijkt Real Madrid te hebben afgeschud in de strijd om de Spaanse titel. In eigen huis wonnen de Catalanen de eerste El Clásico van dit seizoen, weliswaar zonder de geblesseerde Lionel Messi, met maar liefst 5-1, waardoor het gat nu zeven punten is. Matchwinner was Luis Suárez, hij tekende voor een hattrick en zijn de dagen van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid waarschijnlijk geteld.

Die penalty was een opvallend en beslissend moment. Suárez werd licht in de rug gelopen door Raphaël Varane en ging naar de grond. Waar de scheidsrechter het moment zelf wegwuifde, gaf de VAR aan dat hij toch even zelf naar de beelden zou moeten kijken. Dat deed de 35-jarige Sánchez Martínez dan ook en hij wees alsnog naar de stip. Suárez deed het zelf vanaf elf meter.

En zo zat Barcelona voor rust al op rozen. Want al vroeg in de wedstrijd had Philippe Coutinho de score geopend op aangeven van Jordi Alba. De thuisploeg kreeg zelfs nog kansen op een derde treffer via Gerard Piqué en Arthur. Laatstgenoemde, de beoogde opvolger van Xavi, leek de bal in de kruising te krullen, maar zag zijn inzet op katachtige wijze gekeerd worden door Thibaut Courtois.

Met een aanvallende wissel halverwege – Lucas Vázquez voor Varane – namen de Madrilenen risico om zich nog terug te kunnen knokken in Camp Nou. En dat deden ze. De invaller liet zich meteen zien en luidde de aansluitingstreffer in. Marcelo kon een afgeslagen voorzet oppikken via de borst en schoot al glijdend de 1-2 binnen.

De spanning was volledig terug. Real Madrid werd sterker en sterker, en raakte via Luka Modric de paal. Aan de andere kant ondervond Suárez hetzelfde na een schitterende Catalaanse aanval. Maar er lag uiteindelijk zo veel ruimte voor Barcelona, dat het even later wél raak was. De Uruguayaanse spits kopte de bal handig tegen de touwen uit een voorzet van Sergi Roberto.

In de slotfase zette Suárez met zijn derde treffer een hattrick achter z'n naam – door een vlijmscherpe counter af te maken met een stiftje over Courtois – en maakte invaller Arturo Vidal er zelfs 5-1 van voor de Catalanen. Courtois voorkwam vlak voor tijd nóg erger voor Real Madrid, maar de afgang was compleet.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Barcelona: Marc-André ter Stegen 7, Sergi Roberto 6, Gerard Piqué 7, Clément Lenglet 6, Jordi Alba 8; Ivan Rakitic 7, Sergio Busquets 7, Arthur 8 (84. Arturo Vidal -); Rafinha 6 (68. Nélson Semedo 6), Luis Suárez 9, Philippe Coutinho 7 (73. Ousmane Dembélé -)

Real Madrid: Thibaut Courtois 8, Nacho 5, Sergio Ramos 6, Raphaël Varane 6 (45. Lucas Vázquez 7), Marcelo 7 (83. Mariano Díaz -), Casemiro 6, Toni Kroos 7, Luka Modric 7, Isco 7, Gareth Bale 6 (77. Marco Asensio -), Karim Benzema 5

Man of the match: Luis Suárez

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen