Strootman moet heldenrol aan Mbappé laten, rentree Dost

28 oktober 2018, 22:55

Kevin Strootman heeft Paris Saint-Germain zondagavond niet het eerste puntverlies van de Ligue 1 kunnen bezorgen. De middenvelder van Olympique Marseille maakte het de koploper met zijn ploeg bijzonder lastig, maar invaller Kylian Mbappé kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner (0-2). In Portugal was er beter nieuws voor landgenoot Bas Dost: hij won wel met Sporting Portugal (3-0) en maakte zijn rentree na blessureleed.

Mbappé was naar verluidt veroordeeld tot de reservebank omdat hij voor het duel met Olympique Marseille te laat zou zijn gekomen. Thomas Tuchel kende geen genade met de Fransman, maar zag zijn elftal desondanks de bovenliggende partij zijn tegen Marseille. PSG had op voorsprong moeten komen, toen Ángel Di María vlak voor rust een enorme kans kreeg. Strootman keerde op de doellijn de inzet van de Argentijn echter succesvol.

Dus leek het er een uur op dat PSG tegen het eerste puntverlies van de competitie aan zou lopen, maar juist dat was het moment waarop Mbappé alsnog binnen de lijnen kwam. De tiener had slechts een paar minuten en één geweldige sprint nodig om het verschil te maken. Hij werd de diepte ingestuurd door Di Maria, sprintte de achterhoede eruit en schoot simpel raak in de verre hoek. DDie poging was Steve Mandada te machtig, waarna Julian Draxler diep in blessuretijd het duel in het slot gooide. Daardoor heeft PSG 33 punten uit elf duels en Marseille voorlopig achter Olympique Lyon blijft hangen.

Rentree Dost

In Portugal maakte Dost zijn rentree bij Sporting Portugal. Na een afwezigheid van twee maanden vanwege een spierblessure, begon hij tegen Boavista op de bank. Dankzij treffers van Nani, Bruno Fernandes en opnieuw Nani was er gelegenheid om Dost tien minuten voor tijd in het veld te brengen. Met Dost binnen de lijnen werd er niet meer gescoord: desondanks pakte zijn ploeg drie punten en schuift het op naar de vierde plaats in de Primeira Liga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen