NEC lost keepersprobleem op met komst van Zelenika

29 oktober 2018, 13:47

NEC heeft een nieuwe keeper binnengehaald: Oliver Zelenika heeft een contract getekend dat hem in tot het einde van dit seizoen in Nijmegen houdt. Ook is er een optie opgenomen om zijn verbintenis met een jaar te verlengen. Door deze transfer is de eerstedivisionist voorlopig uit de keeperszorgen, nadat Gino Coutinho onlangs stopte en eerste keeper Norbert Alblas met een knieblessure kampt.

Daardoor was Marco van Duin de enige overgebleven keeper voor trainer Jack de Gier. "De afgelopen periode zijn we met ons scoutingsapparaat heel actief aan het speuren geweest naar een geschikte keeper met een vergelijkbaar profiel die per direct aan kan sluiten bij ons eerste elftal na de blessure van Norbert Alblas. Oliver heeft de afgelopen periode, waarin hij zonder contract zat, hard doorgetraind voor zichzelf waardoor hij er ook nu direct kan staan als het nodig is", aldus technisch directeur Remco Oversier.

Zelenika, die in het verleden al actief was in de Europa League (tegen PSV), voorronde van de Champions League en met Kroatië in 2014 naar het WK ging, is blij om een nieuwe werkgever te hebben. "Ik ben goed opgevangen door de groep en alle andere mensen in de club, dus mijn eerste indrukken zijn erg positief. Daarnaast is het heerlijk om weer iedere dag op het veld te staan. Ik kijk er naar uit om dit seizoen mijn steentje bij te dragen aan het elftal."

De 25-jarige doelman speelde in het verleden voor Dinamo Zagreb, NK Rudes, NK Lokomotiva en Lechia Gdansk. Op soortgelijke wijze haalde NEC eerder al Brad Jones binnen: zijn komst werd een groot succes. Eerder waren de Oostenrijker Osman Hadzikic en Leonard Nienhuis al op proef in Nijmegen. Zij maakten echter onvoldoende indruk en kregen geen aanbieding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen