Emery beschermt boze Özil, die niet blij was met zijn wissel

29 oktober 2018, 14:25

Mesut Özil was allesbehalve blij met het feit dat Unai Emery hem afgelopen weekend tegen Crystal Palace voortijdig naar de kant haalde. De Duitser uitte zijn onvrede, maar de Spaanse coach ligt niet wakker van die reactie. "Elke voetballer wil blijven spelen, ik hou juist van spelers die karakter tonen", aldus de Arsenal-trainer over het incident.

Met een 1-2 voorsprong werd de aanvoerder 22 minuten voor tijd naar de kant gehaald, maar liet met het gooien van zijn handschoenen zijn mening duidelijk blijken over de wissel. "Hij was vooral niet blij omdat het resultaat niet goed was", blikte Emery terug. De trainer wisselde echter wel overwogen en bracht Danny Welbeck met een speciale reden in.

"In de verdedigende vrije trappen ging Crystal Palace met heel veel spelers naar voren. Welbeck is zowel aanvallend als verdedigend heel goed in die situaties", legde de coach uit. Desondanks kon de aanvaller niet voorkomen dat de thuisploeg uit een penalty nog op gelijke hoogte kwam en op die manier de reeks van overwinningen van Arsenal beëindigde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen